Frågor och Svar

VAD ÄR DET HÄR FÖR BUSS EGENTLIGEN?

Vi är en ny busslinje som försöker att knyta ihop Sigtuna kommun lite bättre. Vi kör mellan Wenngarn-Sigtuna-Märsta-Arlanda. Vi tar en lite mer direkt väg som gör resan snabbare. Vår förhoppning är att vi ska göra det enklare att jobba och leva i Sigtuna kommun.

ÄR DET SL ELLER NÅT ANNAT?

Nej, det är inte SL. Vi är inte en del av varken kommunen, landstinget eller staten. Framtidsbussen är ett samarbete mellan Sisyfosgruppen som bl a är verksamma på Wenngarn men även Westinbuss som står för själva driften av busslinjen.

VAD KOSTAR DET?

Nu är vi i en testperiod och åtminstone fram till jul så är det gratis. Men i gengäld vill vi gärna att resenärer berättar för oss hur vi kan göra den här bussen till ett bra alternativ för just dem. Bästa sättet är på www.framtidsbussen.nu eller mejla på hej@framtidsbussen.nu. Det finns också en facebooksida ”Framtidsbussen”. Efter avslutad testperiod kommer det inte att vara gratis men exakt vad det ska kosta är inte klart.

VADÅ ”BUSS PÅ FRAMTIDEN”?

Sigtuna är en kommun som växer och vi behöver fler och bättre alternativ för att transportera människor. Lösningen kan inte vara att alla ska köra bil hela tiden. Vi funderar mycket på hur vi kan göra framtiden bättre.

VARFÖR EN NY BUSSLINJE?

För att transportera sig idag mellan Wenngarn-Sigtuna-Märsta-Arlanda måste man antingen köra bil eller använda sig av SL. Att alla ska köra bil är ett dåligt alternativ. Det förstör vår miljö och det korkar igen vägarna så det går långsamt för alla. SL:s bussar behövs men de trafikerar inte samma sträcka som vi och vi hoppas komplettera på ett bra sätt.

HUR GÖR JAG FÖR ATT ÅKA MED?

Tillsvidare är det är bara att kliva på och åka med.
Sträckning och tidtabeller finns på www.framtidsbussen.nu.
Berätta sedan hur vi kan göra det här bättre genom att mejla oss på hej@framtidsbussen.nu.

KAN NI STANNA PÅ FLER STÄLLEN?

Vi kan tyvärr inte stanna hursomhelst, vi har en tidtabell där vi vill att det ska gå snabbt att komma mellan hållplatserna. Men kontakta oss gärna med sina synpunkter på hej@framtidsbussen.nu.